Raw Law with Love

Kíméletesen a természettel szemben, egészségesen az emberi test számára

Kezdetben volt az inspiráció. A Jamaica sziget, a természet ajándékaival teli paradicsoma adta Ondrának az új idők fagylaltja gyártásának ötletét. 100%-ban természetes. Laktóz, glutén, stabilizátorok, színezékek, ízesítők és hozzáadott cukor nélkül. A legeslegtisztább nyersanyagokból. Az etikus és fenntartható vállalkozás elvei alapján gyártva.

Éves fejlesztés következett. Technológiai eljárások tesztelése, kóstolások és hangolás. A növényi birodalom biológiájának és kémiájának megértése. Az eredmény: megvolt a világ első raw bio fagylaltja. 100%-ban egészséges és ízletes. Kíméletesen feldolgozott és összetételében egyszerű. ARawito Ice Dream!

Az álom valóra vált. Ehhez bizonyosan hozzájárult a Rawito név –„Ra” (egyiptomi napisten) és “Wito“ (a latin „élet” szó megfelelője) is.

A Rawito Ice Dream isteni ízét ugyanis nem csak a 100%-banhasznált természetes bio alapanyagok adják – elsődlegesen a lelkesedés az iránt, hogy felelősen és tudatosan egy jobb világot teremtsünk.

Ökológia és fenntarthatóság

Ami jó a természetnek, az jó nekünk is. A Rawito-nál minden egyes lépésnél értékeljük annak fenntarthatóságát és környezetre gyakorolt hatását.

A fagylalt előállításához használt összes alapanyag bio minőségű. Felelősségteljes gazdáktól származnak, akiket az esetek többségében személyesen ismerünk. Egyetlen szem kakaóbab sem kapott kémiai kezelést vagy műtrágyát. Beszállítóink a nyersanyagok többségét kézzel takarítják be, maximálisan gondoskodva országuk talajáról és tájáról.

Minden Rawito termék rendelkezik bio-tanúsítvánnyal. A termelésnél keletkezett hulladékot minimalizáljuk és következetesen osztályozzuk. a szerves hulladék 100%-át komposztáljuk.

Gyártási folyamatunkat a vízfogyasztás minimalizálására állítottuk be. Dolgozunk annak állandó javításán, és keressük az utat minden csepp megtakarításához. A termelést a Šumava hegység saját forrással rendelkező, természeti térségébe helyeztük át.

A gyártásnál a Nano Energies által termelt, megújuló energiát használjuk, a magasabb költségek árán is.

A jégrémek csomagolása 100%-ban komposztálható anyagokból készül. A külső doboz újrahasznosított papírból van. A belső, áttetsző csomagolás keményítőzisú, ami 100%-ban biodegradábilis (komposztálható).

So the story goes

Rawito Ice Dream – fagylalt egy új világ számára.

A Rawito inspiráló, kaland felé vezető út. Lépésről lépésre hozunk létre egy módszert, hogyan lehet sikeresen és tudatosan vállalkozni. Új rálátásokat keresünk, a tekintetben, mi jó, és mi nem jó. Fontos nekünk, hogy a Rawito összhangban legyen bolygónkkal, az emberekkel és mindennel, ami élő.

A világ első bio raw jégkrémje, s ez még csak mindennek a kezdete…

Icon__story_world

Új weboldal

A Rawit épp öt éves. Új weboldala van e-shoppal, és szinte egész Európába kezd fagylaltokat küldeni. Száraz jégbe csomagolva, akár otthonába tudjuk kézbesíteni a fagylaltokat. Rendelt már?
Icon__story_market

BIOFACH

Eljött a világon legnagyobb  biotermék vásár – a német Biofach – ideje. Most már az egész világ tudja, hogy az első bio nyers jégkrémek neve Rawito, és a Cseh Köztársaságból származnak.
no šugr cukormentes

Még közelebb a természethez

A Rawito új otthonba költözik. Most a Šumava hegységben gyártjuk saját forrásvízből a gyönyörű természet kellős közepén. 1500 m 2területen keletkeznek új ízek, és születnek új tervek.
Icon__story_smajl

15 000 rajongó

A Rawito a szociális hálókon is él. 15 000 rajongónkat megünnepeltük, és várjuk a következőket. Versenyek, eseményfotók, új ízek – rajongóink mindent elsőként tudnak meg.
Icon__Ice_dream

A vikingek és a jégkrémek?

Észak-Európának is tudomást kellett szereznie rólunk. Ezért mentünk el a Svédországban, Malmöben megrendezett Natural Products Scandinavia vásárra, s ezzel megnyílt előttünk az északi piac. A harcos vikingek utódai fegyvereiket a világ legjobb bio raw jégkrémére cserélték.
Icon__story_star

Új termék

Fagylaltot kiszárítani? Ez csak a mi Ondránknak juthat eszébe. Így keletkezett egy lyukas kekszre emlékeztető, nagyszerű nasi – a limitált kiadású Space Donutů – vagyis liofilizált, fánk /donut/ formájú fagylalt.
Icon__Ice_dream

A TV NOVA riportja

A médiák kezdenek érdeklődni a Rawito márka története iránt. Hogyan született az első ötletből nagykereskedelem? És hogy valósítható meg egy nagy álom bolygónk károsítása nélkül? Ondra minderről beszélt a TV NOVA Víkend című műsorában.
Icon__story_events

Üzemlátogatások gyerekeknek

Ki ne lenne kíváncsi arra, hogyan készül a világ első bio raw jégkréme? A gyerekek szeretik a fagylaltot, mi a Rawitban pedig szeretjük a gyerekeket. Így ezt a két „dolgot” összekapcsoltuk. Üzemlátogatásokat szervezünk táborok és iskolai osztályok számára. Nagyon jól szórakozunk együtt.
Icon__story_market

Bővítjük az értékesítési hálózatot

Fokozatosan csatlakoznak hozzánk további üzletek, amelyek szeretnék jégkrémeinket árusítani. 2016-ban már 150 értékesítési helyen kapható Rawito.
Icon__story_world

… és örül a világ

A Rawito sikeresen belépett a német és az angol piacra. Mostantól kapható az Alnatura vagy a Planet Organic hálózatban.
Icon__story_market

Irány a világ…

Új ügyfeleket keresünk Európa-szerte. Standunk van a Veggie World-ön Düsseldorfban és a Natural and Organic Products-on Londonban.
Icon__story_smajl

Tudjuk, kiktől vásárolunk

Személyes kapcsolatokat kezdtünk kiépíteni afrikai kis biogazdálkodókkal. Ghána (kesudió és kókusz), Madagaszkár (vanília), Tunézia (datolya) és Elefántcsontpart (kakaóbab)
Icon__story_star

Hurrá, előre az ügyfelekhez!

A jégkrémeket stílusosan terítjük – beszereztük az első, napenergiával hajtott terítő kerékpárt. Ice Dream Bike-unk. Vezetni azt cégünkön belül jutalom.
Icon__story_market

Az első vásárunk

A Rawito-t első nyilvános rendezvényünkön – a prágai Biostyl vásáron mutattuk be büszkén. Örömünkre szolgált, hogy az emberek megkóstolták pompás fagylaltunkat. És nagy volt az érdeklődés.
Icon__story_machine

Gépek nélkül nem megy

A kereslet gyorsan növekedett, és jobb felszerelésre volt szükségünk. 1000 jégkrémet gyártani naponta, ez már speciális technológiát kíván.
Icon__Ice_dream

Az első manufaktúra

Ondra keményen nekivágott  álma megvalósításának.  A kisszériás gyártáshoz a Prága közeli Všestary-ban bérelte ki az első helyet – 120 m 2 -t. Itt keletkeztek az első Rawito ízek, és innen jutottak el az első vásárlókhoz.
Icon__story_star

… a neve Rawito!

A Rawito a Ra (egyiptomi napisten) és a Wito (a latin „élet” szó megfelelője) szavakból tevődik össze. A Rawito a világ első raw jégkrémje biominőségben.
Icon__Ice_dream

Itt az első jégkrém…

A technológiai és gyártási folyamat igényes fejlesztésével Ondra sikeresen célba ért – elkezdte a megálmodott raw jégkrémek kézi gyártását. Azokét, amelyek ízletesek, egészségesek, valamint az etikus és fenntartható vállalkozás elvei alapján készülnek. Hozzáadott cukor, zsír és stabilizátorok nélkül. 
Icon__story_star

Született egy ötlet

Alapítónk, Ondra, szeret utazni. Szintén szereti az embereket, a napot és a természetet. Egy jamaicai utazás során mindez egy ötletben állt össze. Fagylaltot gyártani bolygónk legtisztább alapanyagaiból. A legfinomabb, legtisztességesebb és napsütéssel teli fagylaltot. Tehát bio raw jégkrémeket.

Basically Raw

“Ice Dream” – a világ első raw bio fagylaltja

A Rawito egyedülálló koncepciójú, egyedülálló márka. Termékeink csak növényi eredetű, bio minőségű nyersanyagokat tartalmaznak. Ezek tehát vagy frissek , vagy kíméletesen, legfeljebb 42 °C-os hőmérsékleten feldolgozottak. Ennek köszönhetően őrzik meg tápértéküket és enzimatikus minőségüket.

Icon__Dairy

Laktózmentes

Előállítása során állati nyersanyag, tej, de tejtermék sem kerül felhasználásra.
Icon__GMO

GMO mentes

Csak genetikailag tiszta élelmiszerekkel dolgozunk.
Icon__Chemicals

Adalékmentes

A Rawito termékek színezékek, szintetikus stabilizátorok és tartósítószerek nélkül készülnek.
Icon__Gluten

Gluténmentes

Fagylaltjaink 100%-ban gluténmentesek. Üzemünk nem dolgoz fel glutén tartalmú nyersanyagokat.
Icon__Vegan

Vegan

Kizárólag jó minőségű, növényi eredetű, nyers nyersanyagokat használunk.
Icon__Eco_energy

Környezetbarát gyártási eljárás

Fagylaltunkat a Nano Energies megújuló energiaforrásokból származó energia felhasználásával, kézzel gyártjuk. Minden hulladékot minimális környezeti hatással, elsősorban komposztálással ártalmatlanítunk.

Standards & Certificates

Farmer friendly

Támogatjuk a világ másik végén élő gazdák családi vállalkozását

A minőségre alapozunk, ezért csak a legkiválóbb bio-összetevőket válogatjuk ki, természetes környezetükből. Ismerjük az egyes összetevők beszállítóit, még ha a világ másik végéről származnak is. Beszállítóink 80%-a afrikai kisgazdálkodó társaság vagy családi vállalkozás. Így tehát ott segítjük a munkakörülmények természetes fejlődését, ahol termékünk alapjai teremnek.

Vanília

The Madagascar Vanilla Company

Kézzel szedett és gondosan ellenőrzött vanília a madagaszkári Vanilla Company biofarmról. Mottója: „Ne elégedj meg az életben soha kevesebbel, mint a világ legjobb vaníliájával!”

Mandula

Italian Almond, Olaszország

„Mindenkinek a legjobbat kellene adnia magából a világnak. Mi olasz napsütésben, egészséges, vegyszer-mentes talajon termesztett és minden nap általunk, emberek által gondosan feldolgozott, bio minőségű mandulát adunk.”

Baobab

B´Ayoba, Zimbabwe

Bio minőségben termesztett baobab helyi kistermelőktől. Figyelmet fordítva a fenntarthatóságra, valamint a növényekről – a vetőmagtól egészen a palackozott olajig – gondoskodók életkörülményeire.

Csokoládé

Kokoa Kamili, Tanzánie

Tanzánia legjobb kakaógyártója. Organikus minőséget állít elő, nagy figyelmet fordítva a talaj és a víz tisztaságára, valamint a kistermelők életminőségére. Azt mondják: „Ami jó a helyi gazdáknak, az jó a kakaónak is”. És ezzel az egészséges környezetre is gondolnak.

Maca

Merrill Natura, Peru

Organikusan, a természet és a helyben lakó emberek érdekeire is figyelve termesztett, tipikus perui növények beszállítója. A Merrill Natura szeretne példát mutatni a többi termelőnek a környezet tisztességes és fenntartható kezelésében.

Kókusz

Truecoco, Ghána

Ghánából a világon található legjobb kókuszt importáljuk. Ott azt tanúsított biominőségben termesztik, és ügyelnek a gyártási folyamat minden részletére. Mosolygó, elégedett emberek dolgoznak ott, akik munkájukért tisztességes fizetést kapnak.

Földimogyoróvaj

GrowTech, Egyiptom

Egyiptomi földimogyoró beszállítónk bioültetvénnyel rendelkezik, valamint biotermesztést és biofeldolgozást folytat. Ez egy lépésről lépésre tökéletesen uralt folyamat, bolygónk egészsége érdekében.

Mogyoró

Altalanga Acianda Agricola, Olaszország

E biofarmon azt mondják, hogy „szeretett földjüket új szellemben, az új generációk számára művelik”. Kutatják a fenntartható és kíméletes mogyoró-termesztés új útjait. És nagyszerűen megy ez nekik.

Datolya

Doudjebel farm, Tunézia

Tanúsított biofarm, mely hivatásának érzi megtanítani a világot arra, hogy a datolyát az egészséges, természetes étrend kincsének tekintse. Minden terített asztal lédús, édes gyöngyszeme.

Kesudió

Mimcashew farm, Ghána

Családi gazdaság, amely az esőerdő és a szavanna határán bio minőségben kesudiót termeszt. Szimpatikus emberek. Álmuk az egészséges és erős föld.