Mogyoró

A mókus tudja, mit csinál

A mogyoró az egészséges energia tárháza, amely a természetben nem áll könnyen rendelkezésre. A mogyoró otthona Ázsia. Ez a ropogós finomság innen terjedt el fokozatosan az egész világon. Az ókorban a mogyorónak gyógyító-, sőt, jövendölő-képességet is tulajdonítottak. Érthető okokból tehát olyan árucikk volt, amelyből érdemes volt jókora mennyiséget készleten tartani. Egy marék mogyoróval gyakran több hasznos anyaghoz jutunk, mint egy normál adag étellel. Találunk benne B csoportos vitaminokat, karotinokat, zsírban oldódó E-vitamint és még C-vitamint is. A nyomelemek hosszú listája szintén figyelmet érdemel.

Egészségügyi előnyök:

  • Támogatja a memóriát és az agytevékenységet.
  • Növeli a stressztűrést, és jó az idegek erősítésére.
  • Pszichikai és fizikai kimerültség esetén is balzsamként szolgál.
  • Segít az oszteoporózis megelőzésében és kezelésében.
  • Erősíti a keringési rendszert és a szívet.
  • Cukorbetegeknek és terhes nőknek is alkalmas.
  • Lassítja a mentális sorvadást.
  • Segít megelőzni és kezelni a neurózisokat.
  • Energiát ad.

Vitaminok és ásványi anyagok: telített zsírokat, káliumot, magnéziumot, vasat, valamint B1, B2, B3, B5, B6 és C vitamint tartalmaznak.

Származási ország: Törökország