Keserű és édes egyszerre
A mandulafát a világon az első diófélék közé soroljuk. Botanikailag a kajszibarack Görögországból származó rokonáról van szó, melyet gyakran említ az Ószövetség, ahol ágai a tisztaságot szimbolizálják. Olaszországban a mandula garantálja a boldog házasságot. Belőle öt darab a menyasszony és a vőlegény kezében az egészséget, a boldogságot, a termékenységet, a jólétet és a hosszú életet jelképezi.
Egy marék mandula fehérjében és tápanyagban gazdag uzsonna. Akár csodálatosan is hat az egészségre. A mandula mindenekelőtt a terhes nők számára ideális, mivel nagy mennyiségű, a magzat fejlődéséhez szükséges ásványi anyagot tartalmaz, és az anyatej-képződést is elősegíti. Minden egészséges ember étrendjének részét kellene képeznie.
Egészségügyi előnyök:
- A rendszeres mandulafogyasztás erősíti az idegeket, szilárdítja az izmokat, valamint segít leküzdeni a stresszt, a depressziót és a fáradtságot.
- Pozitív módon befolyásolja a koleszterinszintet, és a szívünkre is kedvező hatással van.
- Nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz, gyulladásgátló, antivirális és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, valamint elősegíti a gyógyulási folyamatokat.
- Szabályozza a vérnyomást, és – magas rosttartalma révén – támogatja az egészséges emésztést és a bélműködést.
Erősíti a szervezet immunrendszerét, és segít, ha pattanások jelentkeznek.
Vitaminok és ásványi anyagok: a mandula főleg B1, B3, B6, E vitamint és folsavat tartalmaz. Az ásványi anyagok közül pedig magnéziumot, cinket, mangánt, kalciumot, vasat, rezet és szelént. Az omega 3 és 6 szintén nem elhanyagolható összetevői.
Származási ország: Spanyolország